9 november: Danielle Braun

De magie van verandering

Magische rituelen hebben impact. Leiden verandering in. Zorgen dat we het buiten-gewone van het gewone kunnen onderscheiden. Markeren overgangen. Zetten de norm. Geven aan wat gewenst- en ongewenst gedrag is. Bieden troost bij tegenslag. Verklaren het onverklaarbare. Maken het buiten-gewone hanteerbaar. Laten ons successen vieren.

In de college De magie van verandering reist Danielle Braun met u over de wereld. Met prachtige beelden, verhalen en films vertelt ze u wat de functie van rituelen is, hoe u een goed ritueel ontwerpt en waarom u organisaties niet kunt veranderen zonder magie en magiërs. U stapt de zaal anders uit dan u er in kwam. U wordt een beetje magiër en krijgt zeer concrete tips voor veranderingen met impact.

In deze collegetour:

  • Reist u over de wereld, om te landen in de spelonken van uw eigen organisatie.
  • Leert u rituelen met veranderimpact in organisaties herkennen, duiden en ontwerpen.
  • Snapt u waarom organisatieverandering niet kan zonder magie.
  • Leert u waarom verandermanagers eigenlijk magiërs zijn en hoe u zelf een hele goeie wordt.
  • Maakt u kennis met het geheim van rites-de-passages en de kracht van het ondertussen.
  • Komt u ondanks de exotische toon van de antropologie thuis met bijzonder corporate tools en tips die u direct kunt toepassen op uw eigen veranderprocessen.

Danielle Braun is corporate antropoloog en expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Ze promoveerde op een onderzoek naar politiecultuur. Stond met haar voeten in de klei in strategische directiefuncties binnen het publiek domein en de asielopvang. Nu is ze begeleider van executives en organisaties bij complexe verandering. Ze is founder en directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, blogger, veelgevraagd spreker en co-auteur van het boek ‘De Corporate Tribe’.

Inclusief een exemplaar van

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.