23 november: Margriet Sitskoorn

HET EFFECT; ontwikkel uw hersenen, bereik uw doelen

U herkent dit vast; u hebt doelen die u al langer voor ogen heeft, maar die niet echt binnen handbereik komen doordat u zich laat leiden door de verkeerde dingen, zoals drukte, verleidingen of ingebakken gedrags- en gevoelspatronen. Hoe kunt u beoogde doelen in het leven - privé of werkgerelateerd - beter behalen? En welke nieuwe vaardigheden moet u ontwikkelen om in de huidige VUCA-wereld (VUCA = volatility, uncertainty, complexity, ambiguity) op allerlei vlakken succesvol te zijn. Margriet geeft u, mede aan de hand van oefeningen en tips, meer inzicht in uw eigen functioneren en dat van anderen en ze laat zien hoe u uw brein kunt 'leren' vaker het goede te doen.

In dit college:

  • De VUCA-wereld, wat is dat?
  • Vorm uw CEO-brein.
  • Vorm uzelf, beïnvloed de ander.
  • Bepaal de toekomst.

 

Op 1 december aanstaande spreekt Margriet Sitskoorn ook tijdens het Jaarcongres Verandermanagement.

Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving, invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden. Zij is directeur van het topperformance lab binnen het department of Cognitive Neuropsychology en lid van de raad van kennis van de topsport community. Zij is een veelgevraagd spreekster en adviseur. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij columns voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv programma’s zoals de IQ quiz. Van haar hand verschenen de bestsellers Het maakbare brein, Passies van het brein en Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij. Eind dit jaar zal haar nieuwe boek verschijnen over Leiden in een nieuwe wereld.

Incl. een exemplaar van IK2 (verschijnt 15 dec)

IK2 Je volledige potentieel

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.